Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/acayipisler/genchaber.com.tr/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222
Seminer:Sürdürülebilirliğe Yönelik İnovasyonlar Sağlayan Nanoteknoloji - Genç Haber
ETKİNLİK

Seminer:Sürdürülebilirliğe Yönelik İnovasyonlar Sağlayan Nanoteknoloji

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Semineri

12 Nisan Salı 2016 Saat :11:00’de Deniz Kampüsü konferans salonunda gerçekleştirelecek seminerde Dr. Lerwen LIU konuşmacı olarak katılacak. Dr. Lerwen LIU; NanoGlobe Pte Ltd. Genel Müdürü, Yale-NUS College Öğretim Üyesi, Asia Nano Forum Kurucu Sekreteri olarak çeşitli görevlerde bulunuyor.

SEMİNER KONULARI :

Daha hafif, daha güçlü, çok fonksiyonlu malzemeler ve ürünler ile daha az kirlilik üreten daha yeşil üretim süreçlerine olanak sağlayan nanoteknoloji, dünya çapında imalat endüstrisini dönüştürmektedir. Asya sanayii bugün, bileşenler ve ürünler imal etmede nanoteknolojiyi benimsemiştir (akıllı telefonunuza bir bakın!). Asya imalat sanayiinde ve yeni gelişen sanayi kollarında nanoteknolojinin benimsenmesini güdüleyen etken, tüketicilerin çok fonksiyonlu, daha yeşil ve daha ucuz ürünler talep etmesidir. Bu talepler aynı zamanda Asya’da ve başka yerlerde yeni nanoteknoloji şirketlerinin kurulmasına da güç vermektedir. Nanoteknoloji, mimaride (OLED, yeni yapı malzemeleri), ulaşımda (örn. hızlı şarj olan bataryalar ve daha hafif EV’ler), enerjide (verimli ve esnek güneş hücreleri) ve tıpta (kanserde erken tanı ve hedefe ilaç salınımı) inovasyona imkan vermektedir. Bu konuşmada, dizayndan imalata nanoteknolojinin, nasıl akıllı telefonunuzu daha akıllı ve daha yeşil yaptığı; akıllı pencerelerden elektrikli arabalara, enerjiden tıbba, sürdürülebilirliğe yönelik olarak yaşamımızı nasıl dönüştüreceği üzerine durulacaktır. Ayrıca nanoteknoloji ile sağlanan inovasyonun iş hayatı ve jeopolitikayı nasıl dönüştüreceği de sunulacaktır.

Dr. Lerwen LIU Kimdir ?

Lerwen LIU nanoteknoloji alanında en çok sosyal, ticari ve profesyonel ilişkiler içindeki kişilerden biridir ve nanoteknoloji işi, gelişimi ve eğitimi konularında uzmanlaşmıştır. 1999 yılından bu yana dünya çapında aktif olarak devlet kurumları, Ar-Ge kurumları ve sanayi arasında ağlar oluşturmak; özellikle Asya-Pasifik bölgesinde nanoteknolojiye dair politikalar, inovasyonlar, ticaretleşme çalışmaları ve uluslararası işbirlikleri kurmak adına çalışmalar yürütmektedir. Asya’daki pek çok nanoteknoloji lideri ile birlikte, 15 Asya-Pasifik ekonomisini birbirine bağlayan bir nanoteknoloji birliği olan, Asya Nano Forum’un (www.asia-anf.org) kurucuları arasındadır. 2004’ten bu yana Sekreterya görevini sürdürmekte; ANF üyeleri arasında nanoteknoloji politikaları, Ar-Ge’si ve eğitimi alanlarında işbirliklerini geliştirmektedir.

Dr.Liu, sürdürülebilirliği tutkuyla teşvik etmektedir. Singapur Ulusal Üniversitesi’nde (NUS) 2014’te, “Herkes İçin Nanoteknoloji – Akıllı Telefonlardan İnovasyon ve Girişimciliğe” isimli inovatif ve interdisipliner bir modül yaratmıştır. Bu modül, lisans öğrencilerinin sürdürülebilirliğe yönelik inovasyon, girişimcilik, iletişim ve liderlik gibi yeteneklerini geliştirmeye odaklı benzersiz bir programdır. Yakın zamanda (Kasım 2015), NUS’da bir fen ve sosyal bilimler fakültesi olan Yale-NUS Kolej’de, inovasyon ve girişimcilik üzerine fen ve sosyal bilimler lisans öğrencilerini eğitmeye odaklanmış bir başka Nanoteknoloji Ve Sürdürülebilirlik modülünü kurmayı tamamlamıştır.

Dr. Liu, nanoteknolojinin ticarileşmesi üzerine sayısız uluslararası konferans, atölye ve panele konuşmacı olarak davet edilmiş olmasının yanında, bu tip pek çok organizasyon düzenlemiştir. Takımı ile birlikte, nanoteknoloji inovasyonu ve bunun sanayideki rekabetçilik ve ekonomik dönüşümlere etkisi üzerine EMBA katılımcılarını eğitmektedir.

Dr. Liu, Singapur Eğitim Bakanlığı Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Ulusal Araştırma Kurumu’nun (NRF) hibe projeleri kavram kanıtlama (POC) değerlendirme panel üyesidir. Dünya İslam Forumu, İslam Kalkınma Fonu ve Birleşmiş Milletler kendisini nanoteknoloji uzmanı olarak tanımakta; geleceğe yönelik inovasyon politikaları üzerine stratejik gelişme ve sürdürülebilir gelişme konularında tavsiyelerine başvurmaktadırlar.

Dr. Liu, yarıiletken nanoyapılarda çok parçacık etkileri ve iletim üzerine uzmanlaşarak fizik doktorası almış; Avustralya, İtalya, Japonya, Singapur ve A.B.D.’de bilimsel araştırmalarda bulunmuştur. Dr. Liu, Avustralya vatandaşıdır ve Singapur’da yaşamaktadır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.