Başarı HikayeleriBeslenmeDÜNYAGenelGİRİŞİMCİLİKGirişimlerGıdaGüncelHibe ProgramlarıİŞ DÜNYASIKariyerManşet

İTALYA’DA GÖRDÜĞÜNÜ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİREN GENÇ GİRİŞİMCİ

Erasmus programı ile İtalya’ya giden genç girişimci Burak Akbulut, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve sebzeye olan ilgiyi fark ederek Niğde’de fabrika kurdu. Kuruttuğu ürünleri yurt içi ve yurt dışına pazarlıyor.

Yaşamını Niğde’de sürdüren 25 yaşındaki Burak Akbulut, Erasmus programıyla gittiği İtalya’da kurutulmuş ve dondurulmuş ürünlere olan ilgiyi fark etti. Ülkemizde de hem tüketim açısından hem de kışa hazırlık yapmak için ürünleri saklama yöntemi olarak kurutma ve dondurma işlemlerinin fazlaca tercih edilmesi Akbulut’u bu alanda çalışmaya yönlendirdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nden mezun olan Burak Akbulut, projesini Tarım ve Orman Bakanlığı’na sundu. Yaklaşık 1 sene önce 1,5 milyon lira hibe desteği alarak 7,5 milyon liraya kurduğu tesiste 30 çeşide yakın kurumuş meyve ve sebze üretimine başladı. Bu ürünleri hem yurt dışına hem de yurt içine pazarlıyor.

İtalya’da gördükten sonra biz neden yapmayalım diyerek Türkiye’de üretime geçen Akbulut, karpuz, kavun, domates, elma, pancar, çilek, limon, muz gibi 30’a yakın çeşit ürünü kurutma ve dondurma işlemlerinden geçirmeye başladı. Akbulut, bu sebze ve meyveleri işleyerek, bu ürünleri toz, granül ve yaprak şeklinde kurutulmuş ve öğütülmüş olarak ürettiklerini söyledi.

Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelere ihracata da başlayan Akbulut’un hedefi ise tesisini daha da büyüterek bu alandaki üretim kapasitesini daha da arttırmak.

Daha Fazla Göster

Rabia Kum

İstanbul Medeniyet Üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.