Lise

“Disiplinli öğretmenlerin öğrencileri PISA’da fark oluşturdu”

İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, “Disiplinli öğretmenlerin öğrencileri PISA’da fark oluşturdu”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle düzenlenen ‘Öğretmen Kariyer Fuarı’na katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, PISA sonuçları hakkında değerlendirmede bulunarak, “Sınıfında iyi bir iletişim ve disiplin kuran öğretmenlerin öğrencilerinin PISA’da fark oluşturduğunu görüyoruz” dedi.

‘Öğretmen Kariyer Fuarı’ 13 üniversitenin Dekan ve Öğretim Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Yenilikçi Eğitim Geliştirme ve Araştırma Merkezi (YEGAM) ana sponsorluğunda ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ‘Öğretmen Kariyer Fuarı’ 11-12 Ocak tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Katılımın ücretsiz olduğu programın ilk oturumuna, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

“2023 eğitim hedeflerimizde öğretmenleri ilgilendirilen çok alan var”

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Öğretmenlik mesleği hakkında ne kadar konuşulsa azdır. Etkisi sonsuza kadar uzanan böyle bir mesleğin de mensubu olmaktan gurur duyuyorum. 2023 eğitim hedeflerimiz arasında sonuçta öğretmenleri de ilgilendirilen birçok alan var. Nitelikli ahlaklı çocuklar yetiştirmek amacı öğretmenlere güvenerek konulan bir hedef. Bu yüzden öğretmenlerimizi yetiştiren yükseköğretim kurumlarının da yeri burada çok önemli. Öğretmenlerin başarıları ve mesleklerini en iyi şekilde idame ettirmeleri çocuklarımızın başarısında da doğrudan etkilidir. Örneğin, PISA sonuçlarına bakılırsa, dersine ilgi duyan ve bu ilgisini ve motivasyonunu öğretmen olarak öğrencilerine hissettiren, sınıfında iyi bir iletişim ve disiplin kuran öğretmenlerin öğrencilerinin PISA’da fark oluşturduğunu görüyoruz. Ayrıca geride olan öğrencilere yardım fırsatları sunabilen öğretmenler de farklılık oluşturuyor. Bu bağlamda öğretmenlerimiz için düzenlenen bu organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Eğitim diğer sektörlerin lokomotifidir”

Eğitim sektörünün diğer sektörlere önderlik ettiğini ve bu alanda gelişilmediği takdirde ilerlemenin olmayacağını ifade eden Enver Yücel şunları söyledi; “Bugün önemli bir işi başlatmış oluyoruz. Eğitim sektörü içerisinde 43 yıldır çalışıyorum. Bunu nasıl başardığımı sorduklarında, ‘öğretmenin gücü ile..’ yaptığımı söylüyorum. Bugün eğer benim kurumum bir yerlere geldiyse öğretmenin başarısı inancı ve başarısıyla geldi. Onun için öğretmenin gücünü, değerini, kıymetini en iyi bilenlerden birisiyimdir ve halen daha o yüzden 15 bin öğretmenle çalışıyoruz.Eğitim diğer tüm sektörlerin lokomotifidir. Eğitim sektörü kötüyse olmaz, ilerleme kaydedemeyiz. O yüzden eksiklerimiz kapatmalı ve bu anlamda yatırımlara en çok eğitim sektöründen devam etmeliyiz. Bugün dünyanın en geri kalmış ülkesine de gitseniz, en gelişmiş ülkesine de gitseniz halen daha ana konu eğitimin geleceğidir. Sistemler gelir geçer, değişir, düzelir ya da şekil alır. Fakat değişmeyen tek bir şey var o da öğretmenlik mesleğidir.”

“Öğretmenlik atandığında biten bir meslek değil”

Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise fuarın açılış amaçlarından ve katkılarından bahsederek, “Öğretmenliğin bir profesyonel meslek olduğunu tekrar hatırlatmak, öğretmenliğin mesleki itibarını arttırmak,öğretmenliğin sorunlarını konuşmak ve bu sorunlara hep birlikte çözüm olabilecek bir platform oluşturmak istiyoruz. Aynı zamanda öğretmen arayan kurumlarla iş arayan yeni mezun öğretmen adaylarımızı da bir araya getirmek istedik. Böylece hem CV’lerini verebilecekler hem bu kurumları tanıyor olacaklar hem de kariyer imkânlarına ilişkin de farkındalık olmuş olacak. İçeride ayrıca eğitimler atölyeler, paylaşımlar, paneller var. Bizim burada yapmak istediğimiz şey; öğretmenliğin profesyonel bir meslek ve bir kariyer gelişiminin olduğunu göstermek. Sadece bir vicdan mesleği, sadece atandığı gün biten bir meslek olmadığını hatırlatmak istiyoruz ve kariyerleri noktasında öğretmenlerimize destek olan bir destek platformu oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Gelecek yıllarda öğretmenliğin kariyer yolculuğu çok önem taşıyor”

YEGAM Akademik Direktörü Doç. Dr. Hatice Necla Keleş ise, “ Öğretmenlik çok önemli ve çok saygın bir meslek ve önemli bir kariyer sürecidir. Dolayısıyla öğrencilerimiz eğitim bilimleri fakültelerinden mezun olduktan sonra aslında öğrenmeyi durdurmuyorlar tam tersine çok farklı bir platformda öğrenmeye devam ediyorlar. Öğrenme yaşam boyu devam ettiği için öğretmenlik mesleği bu değişimi en önde yakalaması gereken bir meslek grubu. Çünkü yeni nesil meslekler yeni nesil öğrenciler yeni nesil öğretmenler tarafından yetiştirebilecek. Bu nedenle öğretmenlik ve öğretmenliğin kariyer yolculuğu hiç olmadığı kadar önem taşıyor gelecek yıllarda” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.