Genel

GİRİŞİMCİLİĞİN SAĞLADIĞI FAYDALAR

BAŞARMA HİSSİ:

Size ait olan işletmeden / kuruluştan elde edeceğiniz başarı sizi olumlu yönde etkileyecektir. Aklınız da ki fikirleri gelir haline dönüştürmekte size başarı hissi verecektir. Girişimci kişi başarıya dönüştüreceği fikrinin en önemli etkenin de kendisi olduğunu ve hedeflerine ulaşmasın da kendine güvenmesi gerektiğini bilir.

KİŞİSEL GELİŞİME OLAN KATKISI:

Kurmuş olduğunuz iş için katılacağınız etkinlikler, eğitimler, seminerler, webinarlar girişimcinin kişisel gelişimine katkı sağlar. Aynı zamanda kendi beceriniz ve alanınız da bilgi seviyenizi arttırmanıza ve kendinizi geliştirmede büyük fayda sağlar. Kitaplar ve film, belgeseller de buna dahildir. Farklı bakış açısından bakmak ve her taraftan birer bilgi toplamak çok önemli bir değerdir.

YARATICILIK:

Girişimci kendi işini yaparken üretme ihtiyacı duyduğu fikirler, projeler yaratıcı yönünü de geliştirmiş olur. Yaratıcılık girişimci kişinin kazanması gereken önemli bir etkendir. Farklı düşünebilmek ve üretebilmek…

Ayrıca yaratıcı olmak girişimcinin güncel, kendine has fikir üretme potansiyellerini ortaya çıkartır.

KONTROLLÜ OLMA:                                                                                   

Girişimcilik size kontrol avantajı da sağlar. İşletmenizle ilgili kararları siz verirsiniz. Firma için en uygun çalışanları siz seçebilir ve kontrol edebilirsiniz. Kendi işinizi kurduğunuzda iş ortamını da kendi isteğiniz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz. Kontrol konusunun bir başka yönü ise girişimcinin kendi işindeki çalışma saatleri üzerinde isteği doğrultusunda değişiklik yapabilmesidir. Örneğin daha az ya da daha fazla çalışmak gibi. 

PRESTİJ:

Girişimci yeni bir iş kurduktan sonra bu işte elde ettiği başarıyla çevresi tarafından takdir edilir ve toplumdaki saygınlığı artar. İnsanların örnek almasını sağlar, ülke değerlerine ve gelirlerine bile faydasını arttırır.

FİNANSAL KONTROL:

Girişimcinin asıl istediklerinden biri de finansal kararlar üzerinde kontrol sahibi olmaktır. Maaş konusunda işletmesini kontrol etmek girişimcilerin sorumluluğundadır.

SORUNLARI ÇÖZME YETENEĞİ:                                                                                        
Bir girişimcinin yaptığı şeyin bir kısmı sorunları çözmektir. Sorunları çözme konusunda daha verimli bir hale gelmek, işin daha başarılı olmasını sağlar.

Daha Fazla Göster
 fotoğrafı

Can Yiğit

İstanbul Medipol Üniversitesi Yeni medya ve iletişim 2. sınıf öğrencisiyim. Sizler için gündeme dair haberler üretmekteyim. Sosyal Medya'da beni takip etmek isterseniz adımın bulunduğu kısımda sosyal medya hesaplarım mevcuttur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.