GenelGİRİŞİMCİLİKGirişimlerGüncelKitap

Türkiye’de İlk Kez Girişimcilik Kütüphanesi Kuruyor

Kuluçka merkezleri, girişimcilerin mentörlük, ofis ve eğitim vb. desteklerinin aldıkları merkezlere deniliyor. Bu merkezlerden ülkemizde toplam 32 tane mevcut. Yapılan taramaya göre bu merkezlerin 21 tanesinde girişimcilik kütüphanesinin olmadığını tespit eden Social Business Global ekibi Türkçe olarak yayınlanan Girişimcilik kitaplarının tamamından oluşan girişimcilik kütüphanesi projesini başlattı. 

Social Business Global Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel “Girişimcilerin okuyarak ve araştırarak daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu sebepten Türkiye’de önde gelen 21 kuluçka merkezinde girişimcilik kütüphanesi kurmaya hazırlanıyoruz” ifadesinde bulundu.

Social Business Global Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel “Türkiye’de önde gelen kuluçka merkezlerinde, girişimcilerin araştırma becerilerini geliştirmeyi ve girişimcilik ekosistemine bilinçli bir şekilde katkı sağlayabilmeleri adına önemli bir eksikliği gidermek için girişimcilik kütüphaneleri kurmaya karar verdik. Türkçe olarak hazırlanan tüm eserlere yer verdiğimiz kütüphaneler, muhtelif şehirlerde üniversite, belediye ve ticaret odalarının kurulumunda öncü olan girişimcilik merkezlerinde yer alacak” dedi.

Amaçlarının, girişimcilerin zaman, emek ve maddi imkanları bilinçli bir şekilde kullanmalarını ve etki çevrelerinin artmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Adıgüzel sözlerine şöyle devam etti; Girişimcilik kütüphanelerinde Türkçe olarak basılan ve bir girişimcinin okumasının gerekliliğini düşündüğümüz tüm kitaplara yer verilecek. Ticari girişimcilik, sosyal girişimcilik vb. tüm girişimcilik başlıklarını kapsayan bütün kitapların yer aldığı geniş yelpazeye sahip bir kütüphane olmasını hedefliyoruz. Bu kütüphanelerin varlığı, girişimciliği merak eden veya girişimciliğe ilgisi olan kişiler için de yol gösterici olacağına inanıyoruz” diyerek,

Adıgüzel, yıl içerisinde yeni basılan kitaplar ile güncel tutulacak bu merkezlerdeki kütüphanelerde kitabı bulunan yazarlar ile söyleşi ve imza günleri de organize ederek bilgi kaynağı ve bilgi ihtiyacı olan girişimcileri bir araya getirerek bu merkezlerin daha aktif kullanılmasını amaçlandığını da belirtti.

Girişimcilik kütüphaneleri, yazarların ve kuluçka merkezleri yetkililerinin de katılımı ile ekimin ilk haftası yapılacak lansman ile kuluçka merkezlerine teslim edilecek. Kütüphanelere destek vermek isteyenlerin socialbusinessglobal.org/girişimcilikkutuphanesi sayfasından iletişime geçmeleri rica olunur. Ayrıca destek vermek isteyenler için kişiler adresine kargolarını ulaştırabilirler. Adres:Social Business Global Derneği Genel Merkezi Beybi Giz Plaza kat: 7 D: 26 Maslak Sarıyer/İstanbul

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.