TÜRKİYE GİRİŞİMCİ BULUŞMASI 3-4 KASIM’DA KONYA’DA 

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek için çalışan Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV), Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. Girişimcilik Ödülleri bu yıl 3-4 Kasım tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Zirveyle eş zamanlı olarak II. Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi (UGİAK 2023) de gerçekleştirilecek.

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç etkinlik ile ilgili, “Türkiye Girişimci Buluşması girişimcilerin kaçırmaması gereken çok önemli bir fırsat. Başta gençlerimiz olmak üzere hayallerini ve fikirlerini işe dönüştürmek isteyenleri geniş yatırımcı ağımızla buluşturuyoruz. Girişimcilik Ödülleri kapsamında iş fikirleri için maddi destek fırsatı sunuyoruz. GİV olarak kurulduğumuz günden bu yana ekonomik kalkınma, istihdam artışı, başta teknoloji olmak üzere birçok alanda bizi ileri taşıyacak gücün girişimcilik olduğuna inanıyoruz. En büyük hedefimiz kendi işini kurarak ekonomiye, istihdama ve ülkemize güç katan gençler yetiştirmek, yeni girişimciler kazandırmak. Bu doğrultuda şubelerimiz, üyelerimiz, özel sektör ve kamudaki paydaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” ifade etti.

GİV’in Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması ve 10. Girişimcilik Ödülleri, girişimcileri bu yıl Konya’da bir araya getirecek. Etkinlik girişimci ve yatırımcıları bir araya getirmesinin yanında bakanlık yetkilileri, yerel yöneticiler, başkanlıklar, Ar-Ge yöneticileri, bankacılık ve finans yöneticileri, özel sektör ve sanayi sektöründen temsilcileri buluşturacak. 2 gün sürecek etkinlikte, alanının öncü isimlerinin gerçekleştireceği oturumların yanında B2B görüşmeler ve girişimcilere özel eğitimler de düzenlenecek. Zirvenin yanı sıra sergi alanının da yer alacağı etkinlikte girişimciler projelerini sergileme imkanına sahip olacak.

10. Girişimcilik Ödülleri’nde toplam 1 milyon TL dağıtılacak

Ödüller İçin Son Başvuru 15 Ekim’de

GİV Girişimcilik Ödülleri’nin sahibini bulacağı 4 Kasım akşamında girişimciler 10 farklı kategoride 14 ödül alacak. Ödül verilecek kategoriler; Proje Fikir Ödülleri, KOSGEB İş Planı Ödülleri, Kurumsal Girişimcilik Ödülü, Yeni Girişimci Ödülü, Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü, Dijital Girişimcilik Ödülü, Basın Yayın Medya Ödülü, Akademisyen Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü ve GİV Özel Ödülü olarak belirlendi. Henüz ticarileşmemiş “Proje Fikir Ödülleri” kategorisinde ödül miktarı toplam 900.000 TL olacak. Birincilik ödülü 500.000 TL, ikincilik ödülü 250.000 TL, üçüncülük ödülü ise 150.000 TL şeklinde belirlendi. KOSGEB İş Planı Ödülleri kategorisinde ise toplamda 100.000 TL ödül dağıtılacak.

UGİAK 2023, Türkiye Girişimci Buluşması ile eş zamanlı gerçekleştirilecek

UGİAK 2023 bu yıl Türkiye Girişimci Buluşması eş güdümünde “Girişimcilik Ekosistemi ve Tekno-Girişimler” ana teması ile gerçekleştirilecek. GİV, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal İnovasyon Ajansı ve Konya Teknokent iş birliğinde organize edilen UGİAK 2023’e paydaş kurum ve kuruluşlar olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi, Karatay Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, KOSGEB, MEVKA, KOP ve KONESOB iştirak edecek.

UGİAK 2023 ile başta Türkiye’deki teknoloji üretimi ve transferine dayalı girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve girişimci akademisyen sayısının artırılmasının yanı sıra girişimcilik faaliyetlerine ilişkin ekonomik, sosyal ve yasal zemindeki mevcut eksiklikler ve ihtiyaç alanlarının belirlenmesi, bunlara ilişkin ortak çözümler üretilmesi ve konuyla ilgili özel, kamu ve yüksek öğretim sektörleri arası etkileşimlerin artırılması hedefleniyor. Girişimcilik ekseninde farklı uzmanlık alanlarından ulusal ve uluslararası düzeydeki çok sayıda bilim insanının yanı sıra iş dünyası uzmanları, kamu kesimi temsilcileri, STK’lar ve bağımsız araştırmacıları bir araya getirecek olan kongrenin, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine çok sayıda politika ve strateji önerisi ile önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

The post TÜRKİYE GİRİŞİMCİ BULUŞMASI 3-4 KASIM’DA KONYA’DA  appeared first on Genç Haber.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.