SPORÜniversite

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI SPOR KULÜBÜ ÜST ÜSTE ELDE ETTİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI SPOR KULÜBÜ ÜST ÜSTE ELDE ETTİĞİ 10. TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İLE PALETLİ YÜZMEDE REKOR KIRDI 

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü yüzücüleri 07-10 Nisan tarihlerinde, Çorum ilinde gerçekleştirilen “Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonasında”  tarihi bir başarıya imza attı. 2011-2012 sezonundan itibaren, Şampiyonluk kürsüsünü kimseye kaptırmayan sporcular, Çorum’da elde ettikleri son zafer ile üst üste 10 sezon Türkiye Şampiyonu olmayı başardılar. Büyük Kadın Takımı, müsabakalarda elde ettikleri dereceler ile 9 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak, genel toplamda 1096 puan toplayarak, üst üste 10. kez Türkiye Şampiyonu oldular. 

Sporcuları yarışmalara hazırlayan antrenörler Alper Erkmen ile Eşref Ayvaz, paletli yüzme sporunda yüzücülerin saatte 20 km hıza yaklaşabildiklerini ve yunus tekniğini kopyalayarak yüzdüklerini belirttiler. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü Başkanı Nevzat Özkök; yüzme sporunun gençlerde fiziksel gelişimin yanı sıra, zihinsel gelişime ve disiplin becerisine katkıda bulunduğunu ekledi.  

Sporun sağladığı disiplinli yaklaşım akademik başarıya da katkıda bulunuyor

Özkök; bünyesinde pek çok farklı branşı barındıran İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübü’nde; spor kültürü ve felsefesini tüm yönleriyle öğrenmiş, doğru karaktere sahip bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Kulüpte lisanslı veya düzenli olarak spor yapan her yaştan öğrencilerin disiplinli yaklaşımları sayesinde elde ettikleri akademik başarılar ailelerini de sevindiriyor.  

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.