Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/acayipisler/genchaber.com.tr/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222
Renault/Alpine F1 Patronu Cyril Abiteboul Görevinden Ayrıldı - Genç Haber
Formula 1Genel

Renault/Alpine F1 Patronu Cyril Abiteboul Görevinden Ayrıldı

Yeni sezon öncesi Formula 1’de beklenmedik bir ayrılık yaşandı. Renault yani yeni adı ile Alpine Racing takımının takım patronu Cyril Abiteboul görevinden ayrıldı.

2016 yılından bu yana Renault F1 takımının patronluğunu yapan Cyril Renault Sport Racingin başında yer alıyor ayrıca takımın patronluğunu yapıyordu.

Yeni sezonda takımın fabrika adı Alpine ile değişti ve takımı Alpine ekibi yönetecek.

Başta Cyril’in Alpine markasının CEO’su olacağı açıklanmıştı. Fakat Renault grubunun bugün açıkladığı süpriz karar ile markanın yeni CEO’su Renault markasının strateji ve iş gelişim direktörü Laruent Rossi üstlenecek.

Buda Cyrilin Renault/Alpine ile bir bağının kalmadığını gösteriyor. Takım patronluğu için boşalan koltuğa ise düşünülen isim Marcin Budkowski düşünülüyor.

Cyril “Renault Grubu’na, bana, 2016’dan beri takımın yeniden F1’e girmesi süreci ve takımın yeniden inşası dahil olmak üzere, çok uzun süredir güvendikleri için çok teşekkür etmek isterim”

Yeni sezonda bu kararın Alpine Racingin performansını nasıl etkileyeceği merak konusu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.