
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ilkokullarda sınav yapılmayacağını ancak ortaokul ve liselerde öğrencilerin birinci döneme ait notunun bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacağını duyurmuştu. Sınavların okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirileceğini bildirmişti.
Bunun üzerine, Twitter’da #SınavaGelmiyorum #SınavlarİptalOlsun etiketi altında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararına tepkiler oluştu ve imza kampanyası başlatıldı.
İmzada, bu kararın öğrencileri ve ailelerini riske atmak olduğu, sınavların yüz yüze değil internet üzerinden yapılmasının veya daha ileri bir tarihe atılması talebinde bulunuldu.
change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında şuana kadar 200 binin üzerinde imza toplandı.