
Okuyucuda kitabının son cümlesini okuyup, kitabın kapağını kapattığında aynı kitabı okuyan biriyle kitabın üzerinden konuşup, tartışmak ya da yazarı ile tanışmak isteği oluşuyor. Eğitim Liderlerinin düzenlemiş olduğu Kitap Kritiği etkinliği okuyuculara bu fırsatı veriyor. Aynı kitabı okuyan kişileri bir platformda buluşturup yazarı veya çevirmeni ile tanıştırıyor. Kitap Kritiği etkinliği bu sayede hem kitap okumaya teşvik etmiş oluyor hem de kitap okumayı daha zevkli hale getirmiş oluyor.
Eğitim Liderleri’nin kurucusu olan Mevlüt ALTINTOP, nicelikten daha çok niteliğe önem verdiği bu platformda Khan Academy’i rol model alıyor. Khan Academy, 2006 yılında eğitimci Salman Khan tarafından “herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim” sloganıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşudur.Eğitim Liderleri bu düşünce ile yola çıkarak eğitim ve eğitim sistemi ile ilgili sorunların daha çok konuşulup, çözümlerin ve önerilerin az dile getirildiği ülkemizde, eğitime gönül veren eğitimcilerin ve gelecek nesillerini nitelikli bireyler olarak yetiştirmek isteyen herkesin buluştuğu bir paltform oldu. Sıfır maliyet ile yetişkinler için sanal okul olan Eğitim Liderleri , dünyanın her yerinden öğretmenlerimizin kendi alanları ile ilgili yaptığı yararlı çalışmaları ücretsiz, daha çok insanın duymasına ve faydalanmasına önder ve vesile oluyor.
Eğitim Liderleri faaliyetlerini büyüterek devam ederken son olarak online Kitap Kritiği etkinliği ekledi. Kitap Kritiği etkinliği bünyesinde birçok amaç barındırıyor. İlk olarak kitap okuma alışkanlığı olup günün yoğunluğundan dolayı kitap okumayı erteleyenler için ya da kitap okuma alışkanlığı hiç olmayanlar için kitap okumayı teşvik edici oluyor. Diğer bir amacı Kitap krtiği esnasında ortak seçilen kitabı birlikte analiz etmek ,kitabı birlikte tartışmak ve bir takım çıkarımlar elde etmek. En son olarak da elde edilen çıkarımlar neticesinde okuyucunun kendisine, hayata ve eğitime dair yeni bakış açıları keşfedebilmesini amaçlıyor.
Zoom üzerinden online ve ücretsiz gerçekleştirilen Kitap Kritiği etkinliği, ortak belirlenen kitap ile Mevlüt ALTINTOP ve gönüllü moderetör eşliğinde yürütülüyor.Seçilen kitabın boyutuna göre değişmekle beraber kitap bölümlere ayrılıyor. Katılımcılar da kitabın bölündüğü sayı kadar gruplara ayrıldıktan sonra zoom odalarına gönderiliyor. Etkinliğin ilk kısmı olan grup çalışmasında, gruplar odalarda kendilerine verilen bölümü 20-25 dakika analiz edip tartıştıktan sonra grubun kendisine düşen bölümü sunabilmeleri için her grup aralarından bir temsilci seçiyor. Diğer kısmı da grup temsilcileri bölümleri ile sunumunu yaparken katılımcılar da görüşlerini bildirebiliyor. Gruplar sunumlarını bitirdikten sonra etkinliğe kitabın yazarı veya çevirmeni katılarak 10 dakika kadar kapanış konuşmasını yapıp etkinlik bitiyor. Bu süreçten sonra etkinlikten ayrılmak isteyen ayrılıyor kitap ile ilgili sohbete devam etmek isteyen devam edebiliyor.

Kitap Kritiği etkinliğinde kritiği yapılan kitaplar:
- Rahmi ORAL moderatörlüğünde Salman KHAN’ın Dünya Okulu kitabı
- Dr. Tamer KARAKOÇ moderatörlüğünde Dr. David BURNS’un Birlikte İyi Hissetmek kitabı
- Fatma Betül YILDIRIM moderatörlüğünde Müjdat ATAMAN’ın Açılın Ben Öğretmenim kitabı
Kitap Kritiğinde ele alınacak kitaplar:
13 Şubat’ta çocuklar için olan Recep ÖZKUL ve Hüseyin ERDOĞAN’ın birlikte yazdığı Hacker Selim ve
1 Mart’ta Burcu YILDIZ moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Prof. Dr. Sinan CANAN’ın kaleme aldığı İFA/Sınırları Aşmak kitablarının Kitap Kritiği etkinliğine sizler de katılmak isterseniz Eğitim Liderleri’nin instagram sayfasından başvurabilirsiniz.