ETKİNLİKGenelGeziKÜLTÜR SANATMüzeSergi

İstanbul’da Gezmeniz Önerilen 3 Müze

Tarihi eserleriyle büyüleyen İstanbul, tarihi, sanatı ve kültürü keşfedebileceğiniz birçok müzeye de ev sahipliği yapıyor. Bir dünya şehri olan İstanbul, aynı zamanda önemli bir kültür-sanat şehri. Tarihi önem taşıyan müzelerin yanı sıra, çağdaş sanatın en eşsiz örneklerini de görebileceğiniz modern sanat müzelerinin bulunduğu İstanbul’da yıl boyunca sergiler ve konferanslar da düzenleniyor. işte İstanbul’da gezmeniz önerilen 3 müzeyi sizler için seçtik

Yerebatan Sarnıcı

  • 532 senesinde Bizans İmparatoru tarafından inşa ettirilen sarnıcın yapım amacı sarayın ve bölge halkının su ihtiyacını karşılamasıydı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi ile birikte bir süre daha Topkapı Sarayı’nın kullanılmış. 140 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde olan Yerebatan Sarnıcı’nın 100 bin ton su tutma kapasitesi bulunuyor. 
  • MüzeKart’ın geçerli olmadığı Yerebatan Sarnıcı’na giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler için 5 TL, yabancı uyruklular içinse 30 TL’dir. Sarnıca girişte MüzeKart geçerli değil. Sarnıç haftanın 7 günü saat 09:00 ile 17:30 arasında ziyarete açık olduğu gibi dini bayramların ilk gününde de 12:00 ile 13:00 arasında ziyaret edilebiliyor.

Rahmi Koç Müzesi

  • Tarihi Lengerhane binası, tarihi Hasköy tersanesi ve Açık hava sergileme alanı olmak üzere üç ana bölümden oluşan Rahmi Koç Müzesi, Rahmi Koç’un desteğiyle 1994 senesinde hizmete açılmış. Lengerhane binası, 1991’de Rahmi Koç tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülmüş. Klasik otomobiller, Libertorlar, uçaklar ve kocaman boyutlardaki Turgut Alp Vinci’ne kadar pek çok eser açık hava sergileme alanında yer alıyor.
  • Rahmi Koç Müzesi, kış döneminde (1 Ekim – 31 Mart) Cumartesi, Pazar ve bayram günleri saat 10:00 – 18 arasında ziyarete açıkken, yaz döneminde (1 Nisan – 30 Eylül) ise yine aynı günlerde saat 10:00 – 18:00 arasında kapılarını açıyor. Ayrıca müze, Salı ve Cuma günleri de saat 10:00 – 17:00 arasında ziyaret edilebiliyor. MüzeKart sahiplerine bilet fiyatında %20 indirim imkanı sunan müzeye giriş ücretleri ise; tam bilet 28 TL, öğrenci bileti ise 12 TL olarak biliniyor. 

İstanbul Modern Sanat Müzesi

  • 2004 senesinde hizmete açılan, 8 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen müze, kurulduğundan bu yana binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırladı. Müze içerisinde sergiler ve galerilerin yanı sıra sinema, kütüphane, restoran, ücretsiz eğitim programları, sosyal proje çalışmaları ve atölyeler yer alıyor.
  • Haftanın her günü kapılarını ziyaretçilerine açan İstanbul Modern Sanat Müzesi için bilet fiyatları; tam 35 TL, 10 kişi ve üzeri gruplar 28 TL, indirimli ise 20 TL. Öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaşın üzerindeki kişiler indirimli biletlerden faydalanabiliyor. Ayrıca perşembe günleri ‘Sizin Perşembeniz’ sloganı altında müzeye ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. 
Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.