GenelGİRİŞİMCİLİKGüncel
Trend

GİRİŞİMCİLİK İLE İLGİLİ 8 PODCAST

1- Bir Yaşam Felsefesi Olarak Girişimcilik

“Ortak dertlerimiz var. Hayatımızı anlamlı yaşamak istiyoruz. Fikirlerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Değerli olmak ve değer üretmek istiyoruz. Kendimiz için doğru olan hayatı yaşamanın yollarından biri de girişimci olmak.” Mottosuyla yola çıkan İnanç Ayar tarafından hazırlanan Bir Yaşam Felsefesi Olarak Girişimcilik, tam 170 bölüme ulaşmış durumda. Kanalda kitaplardan besleniyor, yönetim bilimleri, felsefe ve sanattan yola çıkarak bir yaşam felsefesi olarak girişimcilik anlatılmaya çalışılıyor.

2- Üretim Bandı

Eran Filiba, Andaç Türkmen ve Ender Ahmet Yurt tarafından iki haftada bir yayınlanan Türkçe podcast kanalı Üretim Bandı, Türkiye ve Dünya’da teknoloji şirketlerinin nasıl ürün ve yazılım geliştirdiklerini anlamak üzere her bölüm farklı bir şirketi misafir ediyor. Kanalın üzerinde durduğu ana konu ise “Ürün geliştirme süreçleri”. 

3- Girişimci Muhabbeti

Barış Koçdur, Samican Tandoğdu ve Tuna Yaprak tarafından hazırlanan Girişimci Muhabbeti, Türkiye’de ve Dünya’da girişimcilik hakkındaki gelişmelere yöneliyor. Toplamda 234 bölüme ulaşan programın her bölümleri girişimcilik ve yatırımcılık konularına ilgi duyanlar için oldukça bilgilendirici ve faydalı.

4- 1 Proje 1 İnsan

Kadir Köymen’in, girişimcilik ekosisteminden her seviye insanlarla sohbet ettiği 1 Proje 1 İnsan, adından da anlaşılabileceği üzere insanlar ve projelerini konu alıyor. Birbirinden bağımsız olan her bölümünde bazı projeler senior gözünden incelenirken, bazı bölümler junior gözünden de inceleniyor.

5- Girişimci Kafası İle Kafa Sohbetler

 Girişimci Kafası ile Kafa Sohbetler‘de, herkeste bir girişimci kafası olduğunu ve herkesin bu yeteneğini ortaya çıkararak başta bireysel sonra toplumsal faydaya dönüştürmesi için neler yapabileceği konuşuluyor. Değer üretme, paylaşma, geliştirme ve kazanma üzerine konulu toplam 12 bölüm dinlemeniz için sizi bekliyor.

6- The School of Greatness with Lewis Howes

Büyüklük Okulu (The School of Greatness with Lewis Howes) en iyi podcastlerden birisidir. 500’den fazla bölüme ulaşan podcast Tony Robbins ve Maria Sharapova gibi isimler ile programlar yapmayı başardı.

Lewis Howes, The School of Greatness ve The Mask of Masculinity kitaplarının yazarıdır. İki kitapta en çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır. Şovu, en büyük insanları neyin harika kıldığını ve bu dersleri hayatınıza nasıl uygulayacağınızı araştırıyor.

7. Recode Decode with Kara Swisher

Silikon Vadisi’nin en önde gelen gazetecilerinden biri olan Kara Swisher, büyük fikirlerine ve dünyamızı nasıl değiştirdiklerine odaklanan teknoloji yöneticileri, politikacılar, ünlüler ve daha fazlasıyla samimi röportajlara ev sahipliği yapıyor. Recode Decode’da, acımasız, merhametsiz gazetecilik tarzını teknolojinin en büyük isimlerinden bazılarıyla bire bir röportajlara taşıyor.

Röportaj yaptığı kişiler arasında Tesla CEO’su Elon Musk, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg yer alıyor.

8. a16z

Röportaj yapanların eklektik konuları ve içgörülü sohbetleri sizi a16z’ye çekiyor. En iyi risk sermayesi şirketinin dünyasına bir pencere arıyorsanız, daha fazla aramanıza gerek yok.

Andreessen Horowitz (“a16z” olarak da bilinir), haftada birden fazla bölüm içeren bu üretken podcast’i üreten Silikon Vadisi merkezli bir risk sermayesi şirketidir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.