GenelGüncelManşetÜniversite

Boğaziçi Üniversitesi Rektör atamasına öğrencilerden tepki !!!

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması protestosunda gözaltına alınan sayısı 22'e ulaştı

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması protestosunda gözaltına alınan sayısı 22’e ulaştı,

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne geçmişte yıllarda  iktidar partisinden milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun getirilmesi tepkilere ve eleştire neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması sonrası protestolar sırasında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlarını işledikleri iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 28 kişiden 22’si yakalandı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde “Üniversitemizde kayyum rektör istemiyoruz” başlığı altında açıklama ve protesto gösterisi gerçekleştiren üniversite öğrencileri “2911 sayılı Kanun’a muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlarını işledikleri iddiasıyla şüphelilerin yakalanmasına yönelik dün ve bu sabah saatlerinde operasyon düzenlenmişti. Yürütülen soruşturma kapsamında, 22’si dün olmak üzere son iki günde yapılan operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 36 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ekipler tarafından gözaltına alınıp sorgu için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen üniversiteli öğrenciler polisteki işlemleri devam ederken, şüphelilerden 2’sinin Boğaziçi Üniversitesi, 21’inin İstanbul Üniversitesi, 4’ünün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi, 2’sinin Marmara Üniversitesi, birinin Ege Üniversitesi, birinin Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, birinin İstinye Üniversitesi, birinin Yıldız Teknik Üniversitesi, birinin İstanbul Okan Üniversitesi öğrencisi olduğu kaydedilirken, 2’sinin ise üniversite öğrencisi olmadıkları aktarıldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.