Genel

AŞK 101

BERABER İNCELEYELİM

Merhaba Arkadaşlar

Bugün size daha dün itibari ile yayınlanmış olan Netflix’in AŞK 101 dizisinden bahsetmek istiyorum.

Netflix Platformu’nda yayınlanan 3. Türk Dizisi olan AŞK 101’in zaten fragmanı yayınlandıktan sonra ne kadar ses getireceği az çok belliydi desem yeridir aslında.

İlk sezonu 8 bölüm olan bu güzel dizi 4 gencin okuldan atılmama uğruna verdikleri çabayı anlatıyor , demek isterdim aslında ama diyemeyeceğim çünkü bana göre asıl konu  bu dört güzel gencin kendi dünyalarını yaratma hususunda verdikleri savaşdan ibaret.

Fragman yayınlandığı zaman  malesef ki  birçok yerde mide bulandırıcı özellikde yorumlarla karşı karşıya kaldık.

Sahte bir hesap tarafından dizinin başrol karakteri olan Osman’ın sözü olduğu iddia edilen (Bizler renkli gökkuşağı altındaki karanlık insanlarız. Osman? ) paylaşımı malesef ki herkesi ayaklandırmıştı.

Netflix ile herhangi organik ya da inorganik bir bağı bulunmayan bu sahte hesabın paylaştığı gönderi, kanalın politikalarını eleştiren bir kitleden tepki gördü. Öyle ki Twitter’da #adamolnetflix ve benzeri etiketler gündem maddeleri arasına girdi.

Birçok kullanıcı, takipçilerini Netflix hesaplarını iptal etmeye davet etti. Buna karşın Osman isminde (ya da başka) eşcinsel bir karakterin herhangi bir yapımda yer almasının hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini ifade eden de pek çok kullanıcı vardı. Bu kesim ise Türk televizyonlarında her akşam yayınlanan şiddet içerikli yapımları işaret etti.

Tabiki  çok geçmeden bu iddialara Netflix Türkiye’den cevap geldi : Yeni orijinal dizimiz Aşk 101 için çok heyecanlıyız! Maalesef dizinin adı kullanılarak açılan sahte hesaplardan çok fazla yanlış bilgi yayılıyor. Bu nedenle önemli bir not: Dizi ve karakterler hakkında sadece benden duyduklarınıza inanın, söylentilere değil.

Bazıları da LGBT bireylerinin kendi aralarında Lubunca 101 isminde bir sözlük kullandığına dikkat çekmek istediler.

Bu iddia ne yazık ki doğru değildir arkadaşlar. Bazı ülkelerde üniversite ve lise seviyesinde her dersin başlangıç seviyesine 101 derler. Aşk 101 de buradan gelmektedir.

Malesef ki bu iddiaların doğru olmadığı dizi yayınlandıktan sonra apaçık ortaya çıktı.

En azından şimdilik Osman karakteri bir Lgbt bireyi değil. Ama tabi ki ileriki sezonlarda (eğer yayınlanırsa) ne olacağını bilemiyoruz.

Dizi söylentilerin aksine Netflix Platform’unda  Çıplaklık ve Cinsellik gibi etiketler olmadan yayınlandı ki baktığımızda zaten Çıplaklık ve Cinsellikten ve hatta aşktan da ziyade olarak bu dizi bize dostluğun önem ve anlamını aşılıyor.

Tabi ki günlük hayatımızda olduğu gibi argo da yok değil ama aşırıya da kaçılmamış.

Heyecanla bekledim Aşk 101’i.

İzledim bitirdim ve bu kadar konuşulan saçma ve asılsız iddialara cevap olarak sizinle düşüncelerimi paylaşmaya karar verdim.

Bence malesef ki bizi Netflix değil  bilakis kendi hastalıklı ve saplantılı düşüncelerimiz  yozlaştırıyor.

Açıkçası ben diziyi gerçekten etkileyici ve güzel buldum . Bazı şeyler o kadar güzel işlenmiş ki dizide gerçekten dizi izlemiyorsunuz da edebi değeri yüksek bir roman okuyormuşsunuz gibi geliyor.

Mesela düşünün ; doğum gününüz de mumları üflerken ne dilersiniz?

IŞIK karakterimiz öyle güzel bir insan ki dileği şu : 20 yıl bile sonra hala sizinle görüşüyor olmak.,

İşte böyle bir dostluk hikayesi aslında bu dizi.

Bu gibi daha çok şey var yazamadığım.

En başta da söylediğim gibi bu dizi bize aşkdan ziyade birliktelik ve arkadaşlık ruhu katacak.

2. Sezonun gelmesi dileği ile

Eline sağlık Netflix TÜRKİYE

ABDURRAHMAN ÖZTÜRK

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.