Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/acayipisler/genchaber.com.tr/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222
1. Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir Sempozyumu - Genç Haber
Üniversite etkinlikleri

1. Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir Sempozyumu

1. Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir Sempozyumu

Ne zaman: 
Pazartesi, 9 Aralık, 2019 – 08:30 to 18:30
Nerede: 

Rektörlük Binası İnan Kıraç Salonu

Yeditepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gelişim ve Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile öğrenci kulüplerimizin katılımıyla 9 Aralık Pazartesi gününü bizlerle Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir Festivalini kutlamaya davet ediyoruz. Dünya Engelliler günü olarak bilinen 3 Aralık tarihini, engellere odaklaşmak yerine farklı yeterlilik düzeylerini zenginliklerimiz olarak kabul edip, bireysel farklılıklarımızı kutlamak isteriz.

Ana temamız ışığında; tüm toplum bireylerinin kişisel farklılıkları ele alınarak, mutlu üretken ve sağlıklı bireyler olarak kendilerini gerçekleştirebilecekleri olanakların, doğal olarak var olduğu bütünleştirici toplumların oluşturulmasına yönelik çalışmalar, bilgi, deneyimlerinin paylaşılması ve iş birliklerinin arttırılması planlanmaktadır. Bu amaçla, özel eğitim yasaları ve hizmetlerinin ağır adımlarla geliştiği ülkemizde, özel eğitim alanında hizmet veren sivil toplum kuruluş ve dernekleri, akademisyenler, öğrenciler, ebeveynler ve tüm ilgili bireyleri aramızda görmek isteriz.

Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir” Sempozyumumuza özel eğitim hizmetlerine gereksinim duyan bireylerin yasal hak ve edindiği destek ve hizmetlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için en önemli çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşlarını davet ediyoruz. Panel konuşmacıları tarafından, ülkemizde özel eğitime gereksinimi olan bireylerin durum ve karşılaştıklar güçlükler, “engelsiz toplumlar” kavramı çerçevesinde tüm bireylerin toplumla bütünleşmesini güçlendiren etkili yaklaşım ve çalışmaların sunulup paylaşılmasından mutluluk duyacağız. Sizleri Panel sunumları ve anlamlı diyaloğa katılmaya davet ediyoruz.

Program sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

Kaynak Link

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyici uygulamanızı kapatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz.